20.04.2024 | 11:56
RO RU EN

Noutăți

Curriculum de instruire continuă a avocaţilor care acordă asistenţă juridică garantată de stat pe cauzele penale, non-penale cu implicarea persoanelor cu dizabilităţi intelectuale şi sau psihosociale

În cadrul proiectului “O calitate mai bună a asistenței juridice garantate de stat prestate persoanelor cu dezabilități intelectuale şi psihosociale”, implementat de către Consiliul Naţional pentru Asistenţa Juridică Garantată de Stat, în parteneriat cu Institutul de Reforme Penale și cu sprijinul Programului de finanțare a inițiativelor/ proiectului de schimbare în domeniul drepturilor omului a fost elaborat, Curriculum de instruire continuă a avocaţilor care acordă asistenţă juridică garantată de stat pe cauzele penale, non-penale cu implicarea persoanelor cu dizabilităţi intelectuale şi sau psihosociale.

Acest Curriculum-ul este un suport de ghidare a formatorilor care vor instrui avocați implicaţi în acordarea asistenţei juridice garantate de stat în cauzele cu implicarea peresoanelor cu dizabilităţi intelectuale şi sau psihosociale. Anual CNAJGS în parteneriat cu Institutul Naţional al Justiţiei, participă şi propune tematici pentru instruirea avocaţiolor care acordă asistenţă juridică garantată de stat. Astfel, CNAJGS a propus ca în Planul calendaristic modular de formare continuă 2019, destinat avocaților, ca una dintre cele 3 teme ale unui modul să constituie “Măsurile de ocrotire judiciare ale persoanelor cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale”.

Curriculum-ul elaborat conține metodologia de instruire a avocaților, obiectivele instruirilor la nivel de cunoaştere şi înţelegere, la nivel de aplicare, la nivel de integrare, precum și unitățile tematice.

Curriculum-ul urmează a fi aprobat de către Consiliul Naţional pentru Asistenţă Juridică Garantată de Stat şi a fi publicate pe situl cnajgs.md.


Curriculum_instruire_continua_avocati_persoane_dizabilitati.docx