29.04.2024 | 00:32
RO RU EN

Новости

Consiliul Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat înregistrat ca operator de date cu caracter personal

La data de 19.04.2017 Aparatul administrativ al CNAJGS, precum și Oficiile teritoriale ale CNAJGS au fost înregistrați ca operatori de date cu caracter personal.

În conformitate cu prevederile art. 3 din Legea privind protecția datelor cu caracter personal, în calitate de OPERATOR se consideră persoana fizică sau persoana juridică de drept public sau de drept privat, inclusiv autoritatea publică, orice alta instituție ori organizație care, în mod individual sau împreună cu altele, stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal prevăzute în mod expres de legislația în vigoare.

Aparatul administrativ și Oficiile teritoriale ale CNAJGS au aprobat o serie de Regulamente care stabilesc reguli cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, scopurile cu care aceste informații se prelucrează, precum și măsurile de securitate aplicate de operatori, în contextul activităților de prelucrare realizate, ținându-se cont de potențialele pericole și riscurile reale la care pot fi expuse datele cu caracter personal ale subiecților vizați.

Sistemul informațional “Registrul de evidență al operatorilor de date cu caracter personal” asigura punerea in aplicare a prevederilor art. 23 si 28 ale Legii privind protecția datelor cu caracter personal, potrivit cărora, operatorii de date cu caracter personal, sânt obligați sa notifice Autoritatea naționala pentru protecția datelor cu caracter personal privind operațiunile de prelucrare a datelor cu caracter personal destinate să servească unui scop, și să prezinte Centrului de Date cu Caracter Personal, informații privind implementarea unei politici instituționale de securitate.