28.04.2024 | 16:38
RO RU EN

News

Concurs de selectare a avocaților pentru participarea la atelierul de instruire pentru potențialii monitori în cadrul Comisiei de monitorizare externă a calității asistenței juridice calificate garantate de stat.

În cadrul proiectului “Consolidarea mecanismului de asigurare a calității asistenței juridice garantate de stat prestate copiilor ”, implementat de către Consiliul Naţional pentru Asistenţa Juridică Garantată de Stat, în parteneriat cu Reprezentanța UNICEF în Moldova, urmează a fi desfășurat 1 atelier de instruire pentru potențialii monitori în cadrul Comisiei de monitorizare externă a calității asistenței juridice calificate garantate de stat.

Atelierul va avea loc în mun. Chișinău în perioada 10, 11, 12 iulie 2017.

La atelier pot participa avocații care acordă asistență juridică garantată de stat și avocați care nu sunt în sistemul de asistență juridică garantată de stat, care întrunesc următoarele condiții:
• Practică activitatea de avocat pe parcursul unei perioade de cel puțin 5 ani;
• Buna reputație;
• Experiență şi competența profesională pe cauze penale, contravenționale și civile cu implicarea copiilor;
• Experiența anterioară de evaluare a calității asistenței juridice acordate de avocați (constituie un avantaj);
• Capacitate de analiză și întocmire a rapoartelor.
• Motivație şi disponibilitate de a participa la un atelier de instruire desfășurat timp de 3 zile complete;
• Motivație şi disponibilitate de a participa în perioada iulie-august 2017, în calitate de monitor, la procesul de monitorizare externă a calității asistenței juridice acordate de avocați pe cauze penale și non penale cu implicarea copiilor.

Dosarul de participare la concurs va conţine următoarele:
- Copia licenței de avocat;
- CV-ul;
- O scrisoare de intenţie.

Doar candidații selectați vor fi invitați la atelierul de instruire (numărul de locuri disponibile - 15).

Urmare a instruirii, din rândurile participanților vor fi selectați 6 candidați pentru poziția de monitor în vederea participării la procesul de monitorizare externă a calității asistenței juridice acordate de avocați pe cauze penale și non penale cu implicarea copiilor.

Avocații interesați să participe la acest atelier sunt invitați să depună dosarele de participare la sediul Consiliului Naţional pentru Asistenţa Juridică Garantată de Stat pe adresa: mun. Chişinău, str. Alecu Russo, nr. 1, bl. A, etaj. 9, bir. 94. ori la adresa de e-mail: aparat@cnajgs.md până la data de 3 iulie 2017, ora 16.00.

Ofertele întârziate vor fi respinse.