25.04.2024 | 15:28
RO RU EN

Noutăți

Au fost operate modificări și completări la Regulamentul cu privire la procedura de solicitare şi desemnare a avocatului pentru acordarea asistenţei juridice de urgenţă

Prin Hotărârea Consiliului Naţional pentru Asistenţa Juridică Garantată de Stat nr. 17 din 20 iulie 2017 au fost aprobate modificări și completări în Regulamentul cu privire la procedura de solicitare şi desemnare a avocatului pentru acordarea asistenţei juridice de urgenţă (în continuare - Regulament).

Amendamentele au fost publicate în Monitorul Oficial al Republicii Moldova Nr. 390-395, la data de 10 noiembrie 2017. Modificările și completările Regulamentului vizează punctele 5, 6, 7, 10, 13, 14, 18, 19, 23, 25, 28, 29, 30, 33, 34, 35.

Necesitatea revizuirii cadrului normativ ce vizează procedura de solicitare şi desemnare a avocatului pentru acordarea asistenţei juridice de urgenţă a fost generată din următoarele considerente:

• Din momentul aprobării Regulamentului, anul 2009, până în prezent nu au fost făcute careva modificări și completări la acest act;

• De către coordonatorii și consultanții Oficiilor teritoriale ale CNAJGS, precum și de către avocații din sistem, au fost semnalizate deficiențe în procesul de solicitare și desemnare a avocatului pentru acordarea asistenței juridice de urgență.

Astfel, în textul Regulamentului au fost operate modificări de redactare a unor prevederi în vederea excluderii interpretărilor diferite și dificultăților de percepere a normelor de către personalul Oficiilor teritoriale și avocați.

Hotărârea Consiliului Naţional pentru Asistenţa Juridică Garantată de Stat nr. 17 din 20 iulie 2017 cu privire la modificarea și completarea Regulamentului cu privire la procedura de solicitare şi desemnare a avocatului pentru acordarea asistenţei juridice de urgenţă, poate fi vizualizată, accesând pagina www.cnajgs.md, rubrica Cadrul normativ.